Buitenlandse patiënten

Schema voor patiënten die niet in Bulgarije wonen

 

Dag van aankomst: je wordt opgehaald op het vliegveld en naar het hotel gebracht door een medewerker van Olimed.


Dag van opname in de kliniek: dit kan dezelfde dag van aankomst zijn of de volgende dag. Je wordt voorgelicht over het protocol van de behandeling. Je kunt alle vragen stellen die je hebt.


DAG 1 De eerste dag van je maandelijkse periode. Kom naar de kliniek. Bloedafname voor de analyse van hormonen. Je ontvangt een gedrukt protocol voor de behandeling en de medicijnen.


DAG 2: De behandeling begint (kort protocol). We starten met de medicijnen. Je kunt de injecties zelf toedienen of naar de kliniek komen, als je de voorkeur geeft aan een injectie door een medisch assistent.


DAG 3: Continuering van het eerste medicijn in dezelfde dosis. Toevoegen van een tweede medicijn.


DAG 4 en 5: hetzelfde als DAG 3.


DAG 6: Kom op de afgesproken tijd naar de kliniek. Je wordt trans-vaginaal onderzocht door middel van echografie (maak je blaas leeg). Afhankelijk van de reactie van je eierstokken op de stimulatie, wordt de dosis van de geneesmiddelen aangepast (of niet). Er wordt bloed afgenomen voor hormonale tests.


DAGEN 7, 8 en 9: Ga verder met de injecties.

DAG 10: Kom naar de kliniek. Echografie onderzoek en hormonaal bloedonderzoek. In afwachting van de resultaten van de behandeling zal de dosis van de geneesmiddelen worden gecorrigeerd (of niet). De situatie wordt besproken, vóór het einde van de behandeling.


DAG 11: Kom naar de kliniek. Echografisch onderzoek en bloedonderzoek.

 

Dag 12: Kom naar de kliniek. Meestal is de stimulatie voldoende en zijn de eierstokken klaar om eicellen te oogsten. Je krijgt de laatste medicatie. Dit is het zogenaamde hCG-hormoon (humaan choriongonadotrofine, een zwangerschapshormoon). Hierdoor wordt de eiceloogst (OVA PICKUP) mogelijk. Je ontvangt een uitgebreide schriftelijke uitleg over de operatieve OVA PICK UP procedure.


DAG 13: Kom naar de kliniek. Je partner voorziet in sperma door ejaculatie. OVA PICK UP onder korte algemene intra-veneuze anesthesie. De procedure duurt 20-30 minuten. Je ontwaakt direct nadat de procedure is beëindigd. Je blijft nog ongeveer 2 uur liggen. Dezelfde dag zal de bevruchting van de eicellen worden uitgevoerd met het sperma van je partner.
 

In de komende 3-5 dagen worden de embryo's in de incubator gevolgd. Je wordt van dag tot dag op de hoogte gehouden via telefoon of face-to-face. Afhankelijk van het stadium van de ontwikkeling, worden de embryo’s teruggeplaatst. Je ontvangt Progesteron om oraal of transvaginaal in te nemen gedurende de volgende 20 dagen.


DAG van de EMBRYO-TRANSFER (ET, rond DAG 18 van de menstruatie): Kom naar de kliniek. Je maakt nog 1 keer je blaas leeg voordat de embryo’s worden teruggeplaatst. Hierna hebben we geen lege blaas meer nodig. De procedure is niet pijnlijk. We bespreken het laatste stadium van de embryo-ontwikkeling en beslissen hoeveel embryo's in de baarmoeder gaan worden geplaatst. 14 dagen na de ET doe je een zwangerschapstest.
 

Als er embryo's overblijven na de ET, kunnen ze worden ingevroren in vloeibare stikstof.
Als de zwangerschapstest positief is, ga je door met de voorgeschreven geneesmiddelen. Een week nadat je maandelijkse periode is uitgebleven, doen we een echo. Als de test negatief zou zijn, stop je met alle medicijnen en bel je de arts of verloskundige.

 

Русский: https://ivf-icsi-bg.ru

English: https://ivf-icsi.co.uk

Nederlands/Belgisch : https://ivf-icsi.be

Български: https://olimed-invitro.eu