IVF

Wat is IVF?
Met IVF worden de eicellen van de vrouw geoogst en bevrucht in een laboratorium met sperma van de partner of donor. De embryo's die langs deze wijze worden verwekt, worden vervolgens naar de baarmoeder overgebracht om uit te groeien tot een baby zoals bij een normale zwangerschap.

Wanneer is IVF nodig?
IVF is ontwikkeld om vrouwen met beschadigde of geblokkeerde eileiders te helpen door embryo's direct in de baarmoeder te plaatsen en het beschadigde gebied te omzeilen. Het kan ook een geschikte behandeling zijn als de oorzaak van onvruchtbaarheid onbekend is of bij onvruchtbaarheid bij de man.

Wat is het IVF-proces?
Er zijn vijf hoofdfasen in het IVF-proces: eiproductie, monitoren van de eiproductie, oogst van eicellen, inseminatie en embryo-terugplaatsing.

Eiproductie
Als eerste stap worden de eierstokken door medicatie gestimuleerd teneinde de eiproductie op gang te brengen en/of te verhogen. De ovariële functie wordt onderdrukt om spontane ovulatie te voorkomen zodat het proces kan worden begeleid. De meeste vrouwen voeren de noodzakelijke injecties zelf uit.

Monitoring van eiproductie
Onze artsen en verpleegkundigen maken regelmatig gebruik van echo's en bloedtests om de eiproductie te controleren. Zodra de follikels rondom het ei de vereiste grootte hebben, wordt een laatste injectie toegediend om te zorgen voor de uiteindelijke rijping van de eieren ter voorbereiding van de oogst.

Eiceloogst
Eieren worden geoogst met behulp van een vaginale echografie geleide techniek onder verdoving. De eicellen worden gesorteerd en door onze embryologen in de incubator geplaatst totdat de inseminatie kan plaatsvinden.

Bevruchting
Op dezelfde dag dat de eicellen worden geoogst, verstrekt de partner een spermastaal en worden de meest beweeglijke spermacellen geselecteerd en gemengd met de eieren. Vervolgens worden ze 's nachts geïncubeerd en de volgende ochtend gecontroleerd op tekenen van bevruchting.

 

Embryoterugplaatsing
De embryo's van de beste kwaliteit worden vervolgens terug in de baarmoeder gebracht, in een eenvoudige procedure die geen verdoving of anesthesie vereist. Afhankelijk van je leeftijd en de kwaliteit van de embryo's kunnen we één tot drie embryo's plaatsen. Het terugplaatsen van meerdere embryo’s is bedoeld om de uiteindelijke kansen op een baby te verhogen, maar kan tegelijkertijd leiden tot een meervoudige zwangerschap.

Русский: https://ivf-icsi-bg.ru

English: https://ivf-icsi.co.uk

Nederlands/Belgisch : https://ivf-icsi.be

Български: https://olimed-invitro.eu