Onvruchtbaarheid: een overzicht

Onvruchtbaarheid treft miljoenen mensen over de hele wereld en is niet alleen een medisch probleem. Het onvermogen van een paar om een kind te verwekken, brengt een scala aan andere problemen met zich mee, variërend van de emotionele en psychologische impact tot onvermijdelijke financiële zorgen en stress.

Je bent niet alleen in je strijd. Bij Olimed ART Medical Center Varna werken hoog opgeleide medewerkers samen met zowel patiënt als partner. Als team ontwikkelen we een geïndividualiseerd behandelplan om het probleem zo snel, veilig en goedkoop mogelijk op te lossen.

Onvruchtbaarheid is een conditie van het voortplantingssysteem van man en/of vrouw en remt het vermogen om een kind te verwekken en te baren. Het kan als volgt worden gedefinieerd:

Definitie van onvruchtbaarheid

Er is sprake van onvruchtbaarheid bij

  •  
  •  

Onvruchtbaarheid komt vaker voor dan veel mensen denken en treft ongeveer 1 op de 6 paren. Er is een aantal factoren dat de aandoening kan veroorzaken, waarbij 30% wordt toegeschreven aan de man, 30% aan de vrouw en 30% aan beide. In 10% van de gevallen is de oorzaak van onvruchtbaarheid onbekend.

Bijna 90% van de gevallen van onvruchtbaarheid kan worden behandeld met medische therapieën, zoals medicamenteuze behandelingen, chirurgisch herstel van voortplantingsorganen en geassisteerde voortplantingstechnieken waaronder IVF (In Vitro Fertilisatie). Al onze patiënten en hun partners zijn uniek en elke situatie is anders. Nadat de oorzaak van onvruchtbaarheid is vastgesteld, wordt samen met de patiënt een geïndividualiseerd behandelplan ontwikkeld en geïmplementeerd. Deze persoonlijke en ondersteunende teambenadering vergroot de kansen om met succes een kind te verwekken aanzienlijk.

Русский: https://ivf-icsi-bg.ru

English: https://ivf-icsi.co.uk

Nederlands/Belgisch : https://ivf-icsi.be

Български: https://olimed-invitro.eu