Behandelingen

Algemene introductie van intra-uteriene inseminatie (IUI)

Deze methode komt het dichtst in de buurt van natuurlijke bevruchting. In de ideale situatie zijn zowel het mannelijke zaad als de vrouwelijke eileiders van perfecte of zeer goede kwaliteit. Voorafgaand aan de behandeling worden alle omstandigheden beoordeeld. Bij IUI wordt de ovulatie geïnduceerd aan de hand van tabletten gedurende 5 dagen vanaf de derde dag van de menstruatiecyclus.

 

Aan de hand van een eierstok-echoscopie en verscheidene hormonale bloedanalyes wordt de rijpheid van een eicel vastgesteld. De ovulatie wordt opgewekt met een hCG-injectie. 34-36 Uur daarna wordt de inseminatieprocedure uitgevoerd. Het spermamonster wordt zodanig behandeld dat de meest levensvatbare spermacellen worden geselecteerd en geëxtraheerd. Dit deel van het ejaculaat wordt in de baarmoeder geplaatst ten tijde van de eisprong. 14 dagen later wordt een bloedzwangerschapstest uitgevoerd.

Algemene introductie voor IVF-behandelingen

IVF (In Vitro Fertilisatie) is een methode om onvruchtbaarheid te behandelen. De vrouw krijgt een injectie met hormonen waardoor haar eileiders worden gestimuleerd om extra eicellen te produceren.

 

De eicellen worden geoogst onder algemene anesthesie. Een paar uur later worden de eicellen samen met de spermatozoa in een druppel voedingsstof gelegd. De dag erop kunnen embryo’s worden waargenomen. Incubatie van de embryo's volgt tot 5 a 6 dagen. Vervolgens worden er enkele (1-3) embryo’s uitgekozen embryo's en teruggeplaatst in de baarmoeder. Bij een surplus aan embryo's wordt het overschot opgeslagen in vloeibare stikstof bij -196 °C. 14 dagen na het plaatsen van de embryo's in de baarmoeder wordt via een bloedanalyse bepaald of er sprake is van zwangerschap (aan de hand van aanwezigheid of afwezigheid van hCG).

 

 

Algemene introductie van ICSI-behandelingen
 

ICSI is een behandelingsmethode voor mannelijke onvruchtbaarheid. De vrouw wordt geïnjecteerd met hormonen teneinde haar eierstokken te stimuleren en om elke eierstok meer dan één ei te laten produceren. Het oogsten van de eicellen wordt vervolgens uitgevoerd onder algemene anesthesie. Dezelfde dag wordt het spermamonster zodanig behandeld dat het mogelijk wordt om een geselecteerde spermacel via een glazen microbuis (6 micron in diameter) in de eicel te injecteren.

 

Op deze manier worden alle eieren geïnjecteerd met geselecteerde spermacellen. De dag erop kan worden vastgesteld of er een bevruchting heeft plaatsgevonden, waarna er bij succes gedurende 5-6 dagen incubatie plaatsvindt.

 

Vervolgens worden er enkele (1-3) embryo’s uitgekozen en overgebracht in de baarmoeder. Bij een overschot aan embryo's wordt het surplus opgeslagen in vloeibare stikstof bij -196 °C. 14 dagen na het plaatsen van de embryo's in de baarmoeder wordt via een bloedanalyse bepaald of er sprake is van zwangerschap (aan de hand van aanwezigheid of afwezigheid van hCG).

Algemene introductie van PICSI-behandelingen

Dit is in de basis dezelfde behandelmethode als ICSI. Het verschil is het gebruik van hyaluronan. Hyaluronan laat zien welke spermatozoa gezond zijn. Deze gezonde spermacellen worden gebruikt om te injecteren waarna de hierboven beschreven procedure volgt.


Algemene beschrijving van het donor-programma
Dit programma wordt gebruikt voor vrouwen met een beperkte eicelvoorraad (prematuur ovariumfalen). In deze gevallen worden eicelstimulatie en -oogst uitgevoerd bij een gezonde jonge vrouw, die bereid is haar eicellen te doneren.

 

Deze procedure is anoniem en wordt onder strikte juridische voorwaarden gevolgd. De gedoneerde eicellen worden dezelfde dag bevrucht met het sperma van de man. Na bevruchting worden de embryo’s gedurende 3-6 dagen tijdens de incubatie gemonitord.

 

Vervolgens worden deze embryo's opgeslagen in een kryobank met vloeibare stikstof van -196 °C. Na een hormonale voorbereiding van de baarmoederwand (endometrium), worden enkele (maximaal 3-4) embryo’s in de baarmoeder geplaatst.

Русский: https://ivf-icsi-bg.ru

English: https://ivf-icsi.co.uk

Nederlands/Belgisch : https://ivf-icsi.be

Български: https://olimed-invitro.eu